Tarieven

Uurtarief | Vast bedrag

Het uurtarief wordt gehanteerd als de opdrachtgever meer verwacht dan uitsluitend een vertaling. Een goed leesbare tekst bijvoorbeeld, die rekening houdt met de lezersgroep. Een vertaling kan beter gestructureerd, formeler of juist wervender worden geschreven dan de oorspronkelijke tekst. Ook maakt het verschil of de vertaling geschreven wordt voor Britten, Amerikanen of voor non-native speakers.

Het aantal uren wordt berekend op basis van het aantal woorden, met daarbij geschat de extra redactionele werkzaamheden. Voor een dergelijke opdracht kan ook vooraf een vast bedrag worden overeengekomen.

Woordtarief | Vast bedrag

Wordt gehanteerd als de opdrachtgever alleen een vertaling nodig heeft. De tekst mag niet veranderd worden, bijvoorbeeld bij een contract of Algemene Voorwaarden. Of de opdrachtgever is tevreden over de kwaliteit van de brontekst en wenst daarom geen verbeteringen of aanpassingen. Een dergelijke opdracht wordt bijna altijd vooraf voor een vast bedrag overeengekomen.

Extra redactionele werkzaamheden zijn altijd nog mogelijk, maar betekenen dan een extra opdracht.

De vertaler zal de opdrachtgever vrijblijvend waarschuwen als de brontekst tijdens het vertalen van onvoldoende kwaliteit blijkt. Opdrachtgever maakt daarop de keuze of de vertaling zal worden aangepast.

Neem contact op

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Peter van den Bosch.

Telefoon: 020 419 3132
Mobiel: 06 5118 1979
E-mail: petervandenbosch@englishtranslator.nl

  • Vertaler Engels en Nederlands
  • Foto Tarieven

    Tarieven van Peter van den Bosch, vertaler Engels. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.